The Wayback Machine - ./palyazat.html
Somág Bt. Komló Somág Bt. Komló


Somág Bt. KomlóSomág Bt. Komló
ECKL LÁSZLÓ
Ügyvezető igazgató

 

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül elnyert európai uniós támogatás segítségével a "Pályakezdők foglalkoztatásának támogatása a Somág Bt.-nél" című projekt keretében a Somág Bt. 3 fő gyakornokot és 1 fő mentort foglalkoztat. A támogatás mértéke közel 6,93 millió Ft, amely 100%-os Európai Uniós támogatásból valósult meg


Kezdetben a Somág Bt. profilja a szerszámgépek felújítása, majd később mezőgazdasági és ipari gépek gyártása és felújítása lett. Igen sokoldalú termékpalettával rendelkezik, emellett export tevékenységet is folytat.

A Nemzetgazdasági Minisztériumnak köszönhetően a Somág Bt.-nek a projekt keretén belül sikerült a megítélt támogatási összegből három pályakezdő gyakornokot, valamint mellettük a munkájukat segítő, értékelő szerepet betöltő mentort foglalkoztatni.

Célunk volt, hogy a gyakornoki programunkba bevonásra kerülő fiatal pályakezdok a Somág Bt.-nél szerezzenek gyakorlati tapasztalatot, megismerjék a vállalati kultúránkat is, és a szakmai fejlődésen túl elköteleződjenek a szervezetünk iránt.

A projekt keretében az eszközbeszerzés a gyakornoki munkahelyek kialakításához szükséges munkagépek, eszközök beszerzésére irányult. Cégünknek a projekt keretében az alábbi eszközök beszerzésére nyílt lehetősége:

- 1 db MERKLE OptiMIG 350K AFI hegesztő berendezés

- 1 db Dugattyús kompresszor PRO B7000-270 CT 7,5 HP

- 1 db ED 54 Hűtveszárító

- 1 db MB754 Mágnestalpas Fúrógép

Az eszközök beszerzésével célunk, hogy a gyakornokok a program során a legmodernebb műszaki színvonalon működő berendezések segítségével sajátítsák el az önálló, első osztályú munkavégzést.

A projekt eredményeként 3 fő pályakezdő gyakornok 13,5 hónap valós szakmai gyakorlatot szerez, aminek segítségével nő a személyes elkötelezodésük munkaadójuk és szakmájuk iránt egyaránt. A projekt zárását követően a továbbfoglalkoztatásuk is biztosított.

A projekt megvalósítási időszaka 2017 februártól várhatóan 2018 áprilisig tart. A támogatás során elnyert összegből a gyakornokok bér és járulékköltsége, a mentor díja és járuléka, valamint a beszerzett eszközök kerültek finanszírozásra.

 

Somág Bt. Komló

Somág Bt. Komló
Somág Bt. KomlóSomág Bt. Komló

Copyright © Somág BT, 2009. Web Design by
PALADINSOFTWARE
>